Barselona

Barselona, Španija

već od 759€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, kasa Batljo, kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Doček Nove godine
-direktan let-

Termin putovanja
29.12 - 01.01.2024.

HOTEL CAMPANILE SUD 3*
CORNELLA
759 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  
- povratni avionski prevoz, kompanijom Air Serbia, na relaciji Beograd - Barselona - Beograd  
- aerodromske takse (na dan objave programa iznose 55 evra, podložne su promeni)  
- smeštaj u Barseloni (3 noćenja sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* u 1/1, 1/2 i  1/2+1 sobama.  
- transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Barseloni prema programu  
- panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku  
- troškove organizacije putovanja  
- usluge licenciranog vodiča na destinaciji  

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  
- Međunarodno zdravstveno osiguranje  
- ulaznice i fakultativne izlete  
- individualne troškove putnika 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Barselonu (plaća se na licu mesta, na recepciji hotela) u iznosu od 1,5€  po osobi po noći  

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana  

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 35 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)  
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u  hotelu)  
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% (1/2+1 sobe su na upit )  

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15  putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno. Prijava za izlete se vrši u agenciji,  plaćanje je na destinaciji):  
- Pešačko razgledanje grada - 30 € odrasli / 20 € deca  
- Flamenko Tablao Cordobes - 59 € odrasli i deca  
- Montserat - 69 € odrasli / 59 € deca, ulaznica za muzej se plaća na licu mesta (8 € - podložno promeni)  
- Siudadela, Tibidabo i Pueblo Espanjol (špansko selo) - 69 € odrasli, 59 € deca (sa ulaznicom)  
- Žirona i Figeras - 80 € odrasli, 70 € deca (sa ulaznicom za muzej)  

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su  promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni  izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane  lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino partner.  

HOTEL CAMPANILE SUD 3* CORNELLA https://barcelona-cornella.campanile.com/es-es/ 
Hotel se nalazi u blizini linije gradskog prevoza, na oko 11km od centra Barselone. Autobuskim ili zelezničkim prevozom, do centra  Barselone stiže se za oko 25 min. Raspolaže sa 142 soba. Svaka soba je sa klimom, LCD TV, kupatilom( tuš/WC) i internetom.  Doručak – kontinentalni švedski sto.  

1.dan BEOGRAD – BARSELONA – PANORAMSKO RAZGLEDANJE - PEŠAČKA TURA  Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Direktan let za Barselonu sa  kompanijom Air Serbia u 06:25h. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 09:05h. Odlazak na panoramski obilazak grada:  katedrala Sagrada Familia, delo genijalnog arhitekte Antonija Gaudija, vožnja najdužom gradskom avenijom Diagonal,  trg Espanja, Nacionalna palata, brdo Monžuik, odakle se pruža izvanredan pogled na grad, trg Katalonije odakle polazi  jedan od najlepših bulevara u Barseloni - Paseo de Grasia u kome se nalazi čuvena Gaudijeva građevina La Pedrera i kasa  Batljo, Porto Olimpiko, Barseloneta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke  ture kroz istorijski centar grada: živopisni kvart el Born, Gotička četvrt sa Kraljevskim trgom, rimskim ostacima i  katedralom Sv. Eulalije, zatim trg Sv. Jakov sa gradskom kućom, glavna ulica La Rambla, raskošna pijaca Bokerija i trg  Katalonije. Individualni povratak u hotel. Noćenje.  

2.dan BARSELONA – ŽIRONA – FIGERAS – BARSELONA  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Žirona i Figeras  uz obilazak muzeja Salvadora Dalija. Polazak za Žironu, grad koji se nalazi u blizini granice sa Francuskom. Poseban  šarm ovom gradu daju zidine koje su nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju iz rimskog perioda. Kule su  pretvorene u vidikovac i sa njih se pruža predivan pogled na okolinu. Obilazak grada: šetnja starim gradskim jezgrom,  obilazak jevrejske četvrti, gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa. Poseta muzeju Salvadora  Dalija koji je jedinstven u svetu po svojoj neobičnoj postavci i fascinantnim eksponatima. Muzej je smešten u porodičnoj  palati, a muzejsku postavku je postavio lično Dali. Povratak u hotel. Noćenje.  

3.dan BARSELONA – MONTSERAT – FLAMENKO – BARSELONA  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Montserat. Planina  se nalazi na 1236 m, dok se čuveni manastir nalazi na visini od 700 m sa kojeg se pruža predivan pogled na Kataloniju.  Muzej u sklopu manastira čuva izvanrednu zbirku dela Dalia, El Greka, Moneta. Ovaj manastir je ujedno i najveće  katalonsko svetilište koje se smestilo u masivu koji katalonci nazivaju „nazubljene planine“. U benediktinskom manastiru  nalazi se i poznati kip Crne Bogorodice koju je papa Lav XIII proglasio zaštitnicom Katalonije, a legenda kaže da  manastir čuva i neprocenjivu relikviju, Sveti Gral. Povratak u Barselonu. U večernjim časovima mogućnost  organizovanja fakultativnog izleta na flamenko veče u. Flamenko šou Tablao Cordobes - fantastičan šou flamenko  igrača i gitariste uz piće. Povratak u hotel. Noćenje. 


4.dan BARSELONA – SIUDADELA – TIBIDABO – PUEBLO ESPANJOL – BARSELONA  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Siudadela, Tibidabo  i Pueblo Espanjol (špansko selo). Siudadela je park nastao u XIX veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored  jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu.  Odlazak do vidikovca Tibidabo sa koga se pruža prelep pogled na Barselonu. Panoramski obilazak crkve neogotskog  stila Sagrat Kor. Nakon obilaska, odlazak u špansko selo Pueblo Espanjol koje je nastalo 30-ih godina XX veka kao deo  projekta koji je trebalo da prikaže raznolikost arhitekture sela Španije. Povratak u hotel. Slobodno vreme do transfera.  Transfer na aerodrom. Let za Beograd sa kompanijom Air Serbia u 20:30h. Dolazak u Beograd u 23:00h.  (Kraj usluga)  

- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 1.10.2023. do 01.02.2024……….……….…...….15.4.2024. 

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu