Istanbul

Sretenje, Turska

već od 99€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI (u evrima)
SMEŠTAJ
USLUGA
TIP SOBE
TERMIN
10.02.2022 -
15.02.2022.
HOTEL 3*
3 noćenja sa
doručkom
1/399€
1/2109€

NAPOMENE:  
- Navedene cene iz tabele se odnose na polaske iz Beograda,i Niša. Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava  za 10 evra.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu 
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu 
- Usluge pratioca/vodiča tokom trajanja aranžmana 
- Organizaciju putovanja u celini 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji 
- Fakultativne izlete 
- Individualne troškove putnika 
1. dan / Beograd – Srbija – Bugarska – Turska: 
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz  usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. 

2. dan / Istanbul – Asia by night (fakultativno): 
Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima gde kreće panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, centar grada  Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana... Smeštanje u hotel. U večernjim satima čeka nas slobodno vreme  za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska azijskog dela Istanbula. Ako vas Istanbul asocira na istoriju i  stare građevine, ovaj izlet će vas svojom urbanošću i mladalačkim duhom demantovati i pokazati i onu moderniju stranu grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih  klubova u Istanbulu. Noćenje. 

3. dan / Istanbul Evropa (fakultativno):  
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti evropskog  Istanbula: Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu,  Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na  svetu i pravi dragulj orijenta... U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na  noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje. 

4. dan / Istanbul – Krstarenje Bosforom i Sulejmanija (fakultativno): 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija  Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava,  Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, poseta Sulejmaniji. U večernjim satima čeka nas slobodno  vreme za individualne aktivnost ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje. 

5. dan / Istanbul Azija (fakultativno) – Turska – Bugarska – Srbija 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u  azijski deo grada. Ćeka nas prelazak preko prelepog mosta koji spaja dva kontinenta i uživanje u prelepom pogledu, kao i  pogledu sa vidikovca Čamlidža. Nakon toga nastavljamo do trga i šetališta Uskudar, gde nas čeka opuštajuća šetnja duž  obale Bosfora i nestvaran pogled na Devojačku kulu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima  polazak za Beograd. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje... 

6. dan / Srbija – Beograd: 
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA. 

- Gotovinsko plaćanje: 3.000,00 dinara prilikom rezervacije
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

BF

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj