Istanbul

Istanbul, Turska

već od 539€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL 
21 – 25/09; 05 - 10/10 i 19 - 23/10/2023.  
5 dana /4 noćenja 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja21-25/09; 05-10/10 ; 19-23/10
Broj dana / noći5 dana / 4noćenja
Aspalace 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi539€
Eyfel 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi579€
Grand Washington 4*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi619€
Venera 4*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi639€
The Central Palace 4*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi649€
Elite World 5*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi789€
Swissotel The Bosphorus 5*, noćenje sa doručkom │Bešiktaš
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi1,129€
• Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit!
• Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika čarter letom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd; 
- Aerodromske takse od 60,06 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina. Sve navedene aerodromske takse  podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na  putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Istanbulu do izabranog hotela u odlasku i povratku;samo za  hotel Swissotel Bosphorus individualni transfer bez pratnje predstavnika 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Hotel - Aspalace 3* www.aspalacehotel.com/  Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu. Sve sobe su  nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat-screen TV, klima  uređaj, sef (ne plaća se). Standardna soba max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl kreveta. Usluga je na bazi  noćenja sa doručkom–švedski sto. Tramvajska stanica Aksaraj i nekoliko autobuskih stanica nalaze se u  neposrednoj blizini hotela, kojima stižete do drugih delova Istanbula, uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska četvrt Sultanahmet 2 km. 

Hotel - Eyfel 3* www.hoteleyfel.com/ Hotel se nalazi u istorijskom centru Istanbula. Stanica tramvaja Laleli je udaljena 200 metara. Hotel je u  potpunosti renoviran. Nudi sobe sa besplatnim WiFi i flat-screen TV-om, klima-uređajem, mini-barom i  sopstvenim kupatilom. Standardna soba max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl kreveta ili standardna soba  max 2 +1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj. Kapali čaršija nalazi se na 5 minuta a Plava džamija i palata Topkapi se nalaze na 15 minuta šetnje. 

Hotel – Grand Washington 4* www.grand-washington.com Nalazi se u oblasti Laleli, starom delu Istanbula, na oko 15 minuta hoda od Kapali čaršije (oko 1 km), od Sulejmanove 
džamije oko 800 metara, a od Aja Sofije oko 2 km. Od metro stanice Vezneciler udaljen je oko 100 metara. Svaka  soba poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovska TV, telefon, klima uređaj, minibar, WI-FI. Standardna soba max 2+1  osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski  sto. U okviru hotela se nalaze restoran, bar, terasa, sobe za nepušače, sobe/sadržaji za osobe s invaliditetom, lift,  grejanje, ostava za prtljag, salon za masažu,... room service (posluga u sobi), usluga pranja i peglanja veša, hemijsko  čišćenje, menjačnica, faks/fotokopiranje. Aerodrom Istanbul je udaljen 53 km. 

Hotel – Venera 4* www.hotelvenera.com Hotel se nalazi na Laleliju, na 350 metara od Kapali čaršije, na 1,5 km od Aja Sofije i Plave džamije. Sve sobe  poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Standardna  soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj. U sklopu hotela je recepcija  koja radi non-stop, prodavnica nakita, Wellness centar (tursko kupailo, sauna i usluge masaža – uz doplatu),  panoramski restoran sa pogledom na stari grad, bar. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. U  poslastičarnici White tokom dana se služi kafa uz sveže pečena peciva. Tramvajska stanica Laleli je udaljena 250  metara od hotela. Do stanice metroa Veznedžiler ima par minuta hoda, a odatle se lako stiže do ostalih  znamenitosti u gradu, uključujući Trg Taksim. Aerodrom Istanbul je udaljen 47 km. 

Hotel – The Central Palace 4+* www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/ Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice  Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8  km od hotela. Sve sobe su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju  veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Standardna soba max 2 osobe, francuski  krevet ili dva singl kreveta ili standardna soba max 2 +1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan  pomoćni ležaj. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu,  hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan  bežični internet i besplatan parking. 

Hotel – Elit World Istanbul 5* https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-istanbul-hotel.aspx Hotel se nalazi na 250 metara od Trga Taksim I na 400 metara od istoimene stanice metroa, odakle se lako  stiže do drugih delova grada. Sobe su uređene u neoklasičnom stilu i uključuju flat-screen SAT TV, mini frižider,  sef (uz doplatu, na licu mesta), telefon, klima uređaj, radio, električni čajnik, luksuzno mermerno kupatilo, fen  za kosu, bade mantil. Standardna soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni  ležaj. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Od hotelskog sadržaja na raspolaganju su 2 restorana,  kafe, bar, bazen (zatvoreni), dečiji bazen, fitnes centar, mermerno tursko kupatilo, Spa i Welness, pedikir,  manikir itd. Kongresni centri Istanbul i Lutfi Kirdar, Koncertna dvorana Džemal Rešit Rej i Teatar Muhsin  Ertugrul udaljeni su manje od 1,3 km. Hotel se nalazi na oko 42 km od Novog aerodorma. Hotel - Swissotel Istanbul Bosphorus 5* www.swissotel.com/hotels/istanbul/ Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od četvrti Nišantaši, koja predstavlja glavnu oblast za kupovinu luksuznih  proizvoda. Hotelske sobe je uredila svetski poznata dizajnerka Kuan Ču, a odlikuju se spojem švajcarskog dizajna i  topline turske kulture. Svaka nudi najsavremeniju tehnologiju i ekskluzivne sadržaje a u svim sobama su dostupni  radni sto i prostor za sedenje, mini-bar sa pićima i osvežavajućim napicima. Pojedine sobe sadrže tuš bez kabine, dok  su neke opremljene kadom. U celom hotelu je obezbeđen besplatan WiFi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. U restoranu i baru, smeštenom na krovu, možete da uživate u piću, koktelu ili večeri uz predivan pogled  na Bosfor. Sportski i spa centar Purovel obuhvata bazene na otvorenom i u zatvorenom, fitnes centar i 14 prostorija  za luksuzne holističke spa tretmane. Tokom boravka u hotelu takođe možete da koristite sve hotelske sadržaje,  uključujući teniski teren. Do dinamičnih barova, ekskluzivnih restorana i brojnih prodavnica čuvenih brendova i dizajnera stiže se . Staro jezgro Istanbula sa Palatom Topkapi, Kapali čaršijom i Plavom džamijom nalazi se na 15  minuta vožnje od hotel. Međunarodni aerodrom Istanbul nalazi se na 42 km.  

1. dan (21.09; 05.10; 19.10.2023.) BEOGRAD – ISTANBUL 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u sali za međunarodne odlaske 2 sata i 30 minuta pre poletanja aviona. Poletanje za Istanbul u 13:15 časova, važi za sva tri polaska (let JU802). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu u 15:55 časova, po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. dan (22.09; 06.10; 20.10.2023.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, prelazak iz starog u novi deo grada preko zaliva Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahče. Nastavak puta prema Galata mostu i odlazak do trga Sultanahmet. Sultanahmet – Aja Sofija, fakultativna poseta podzemnoj cisterni Yerebatan (ulaznica od 15evra,kupuje se na licu mesta), koju je izgradio čuveni car Justinijan I, koja je kompletno renovirana i jedan od najlepsih spomenika starog grada, Plava džamija (obilazak spolja – u toku je rekonstrukcija), antički Hipodrom, prvo dvorište Topkapi palate. Program se zavrsava ispred Topkapi palate. Cena po osobi 45 evra. Mogućnost nastavka obilaska unutrašnjosti Topkapi palate i crkvi Sv. Irine uz ulaznicu od 30 evra, kupuje se na licu mesta). Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan (23.09; 07.10; 21.10.2023.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojačka kula, duž Bosfora Evropska i Azijska obala. Cena po osobi: 60 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 30 evra. Povratak u hotel. Noćenje. 

4 .dan (24.09; 08.10; 22.10.2023.) ISTANBUL  
Doručak. Slobodan dan za individuali obilazak grada ili fakultativni izlet Azija. Vožnja preko mosta Bosfor, prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i poseta vidikovcu Čamlidža sa koje se pruža predivan pogled na ceo grad. Pauza za čaj. Nakon vidikovca, kratka vožnja do čuvene Čamlidža džamije, najveće u Turskoj i jedne od najvećih na svetu. Poseta džamiji, nastavak vožnje kroz deo grada Uskudar, prolazak i panorama azijske obale Istanbula. Dolazak u Kadikoy, centralni deo Azijskog Istanbula koji je poznat po specifičnoj arhitekturi, starom tramvaju zvanom Moda kao i po brojnim restoranima i prodavnicama. Slobodno vreme za uživanje i šoping. Cena po osobi: 40 evra. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan (25.09; 09.10; 23.10.2023.) ISTANBUL - BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba prema hotelskim pravilima(do 12h). Slobodno vreme do polaska na aerodrom.  Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 16:35 časova, (važi za sve tri grupe) po lokalnom vremenu  (let JU803). Sletanje u Beograd u 17:15 časova, po lokalnom vremenu. Kraj programa.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Turska

Idealan odmor za celu porodicu