Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avion
5 dana / 4 noćenja
POLAZAK: 05/03/2022, POVRATAK: 09/03/2022

Hotel 1/2 standard soba - 399e
doplata za 1/1 sobu(na upit) - 70e

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na bazi noćenje sa doručkom
- aerodromska taksa (55.50 evra)
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- usluge vodiča agencije
- usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.
- Izlet Carigradski biseri

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- usluge koje nisu naznačene u programu
- fakultativni izleti
- individualni troškovi
- doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNI IZLETI:
– ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, privatni brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič.
Cena izleta po osobi je 40 eur.
– BOGATSTVO CIVILIZACIJE Poludnevni izlet. U cenu je uključeno: ulaznice za Topkapi i Harem, vodič na našem jeziku, lokalni vodič. Cena izleta po osobi je 40 eur.
Minimum za realizaciju izleta po objavljenim cenama je 15 putnika.
1. dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.30h. Poletanje aviona za Istanbul u 14.00h (let JU 802). Sletanje u Istanbul u 17.40h. Transfer do hotela. Smeštaj. Večernja šetnja u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Od hotela pešice krećemo na izlet koji uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma. Sveta Sofija je hiljadama godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta, a posle pada Konstantinopolja, 1453. godine, pretvorena je u džamiju. Danas je crkva-muzej i džamija, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije, najvažnije gradske, aktivne muslimanske svetinje. Obilazak najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu, uvek impresivne Kapali čaršije. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portreta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak Haremluka i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Slobodno vreme. Noćenje. Povratak u hotel.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom privatnim brodom na kojem nas čeka posluženje. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto kroz koju je proticao veliki deo pravoslavne istorije i nastanak pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu – Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan ISTANBUL- BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.45h po lokalnom vremenu (Let JU 803). Sletanje na Beogradski aerodrom je u 16.25 časova.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu NBS na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.