Solun

Sretenje, Grčka

već od 349€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avionom
TERMIN/USLUGA10.11.
13.11.
16.02.
19.02.
BROJ NOĆENJA33
LET DOSTUPAN
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI355349
PAKET ARANZMAN TRECA OSOBA345339
DETE 0-2 GOD.2525
DETE 2-12 GOD.345339
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA448429

U cenu aranžmana je uračnuato:
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Solun - Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Srbija, - autobuski transfer na relaciji aerodrom – hotel - aerodrom u Solunu,
- smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim leţajem u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom jeziku za vreme boravka na destinaciji,
- panoramsko razgledanje grada
- avio takse 55,76€ (19,60 eur taksa Beogradskog aerodroma, 18,70 eur taksa Solunskog aerodroma, 4,48 eur bezbednosna taksa Beogradskog aerodroma, 0,98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja R. Srbije i YQ taksa 12 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva) - tako da ukupan iznos takse iznosi 55,76€ na dan
objavljivanja programa. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Deca od 0 do 2 godine ne plaćaju takse. Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19,
- obaveznu boravišnu taksu u iznosima od 0,5 € za hotele sa 1* ili 2*, 1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta,
- fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
- individualne i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):
1. VERGINA (arheološko nalazište) – odrasli 20 € po osobi / deca do 11.99 god - 15 € (ulaznica nije uključene u cenu i iznosi oko 6 eur po osobi, plaća se na licu mesta)
2. METEORI – odrasli 35 € po osobi / deca do 11.99 god. - 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po manastiru, plaćaju se na licu mesta)
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 20 putnika.
U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira na Meteorima, neće biti otvoreni za posetioce.
Hotel Telioni 3*- Hotel Telioni idealno je smešten u srcu Soluna, na samo 5 minuta hoda od užurbane Cimiski ulice. Od luke je udaljen 10 minuta, dok se do Aristotelovog trga stiže za 15 minuta hoda. Okolina hotela je bogata istorijskim i kulturnim znamenitostima, uključujući Belu kulu, Arheološki muzej i Staru Agoru. Hotel Telioni pruža bogat izbor sadržaja i usluga. Osim besplatnog i pouzdanog bežičnog interneta koji je dostupan u celom objektu, gosti mogu uživati u kafiću i baru unutar hotela. Doručak na bazi švedskog stola služi se u salonskom baru ili u sobama. Dodatni sadržaji uključuju zajednički salon sa TV-om, non-stop recepciju, i uslugu prevoza od/do aerodroma uz doplatu. Hotel Telioni posebno se ističe svojim udobnim i funkcionalnim sobama. Sve sobe imaju površinu oko 21 m² i opremljene su klima-uređajem, besplatnim bežičnim internetom i flat-screen televizorom sa kablovskim i satelitskim kanalima. Enterijer je ukusno uređen i sadrži tepih, grejanje i telefon. Sobe su takođe zvučno izolovane, pružajući dodatni komfor. Sopstveno kupatilo sadrži besplatan toaletni pribor, toalet, kadu ili tuš, fen za kosu. Dodatne pogodnosti uključuju radni sto, uslugu buđenja, peškire i utičnicu pored kreveta. Pušenje u sobi nije dozvoljeno.Hotel Telioni je savršen izbor za sve koji žele istražiti Solun, posebno ljubitelje istorije, muzeja i arhitekture. Sa svojim visokim standardima i pažljivo odabranim sadržajem, ovaj hotel garantuje prijatan i nezaboravan boravak. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje. https://www.telioni.gr/

Hotel VERGINA 3* - gradski hotel koji se nalazi u širem centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 1 km. U sklopu hotela nalazi se restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TVom, telefonom, mini barom (posebno se plaća), WIFI. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluţivanje).
https://vergina-hotel.gr/

Hotel ANESSIS 3* - Hotel Anessis se nalazi u blizini centra grada Soluna, udaljen samo nekoliko minuta hoda od popularne trgovačke ulice Egnatia i glavnih turističkih znamenitosti, kao što su Bela kula i Aristotelov trg. Aerodrom je udaljen oko 16 km od hotela.
Hotel Anessis ima recepciju koja radi 24 sata, kao i besplatan Wi-Fi u celom objektu. Gosti mogu koristiti usluge poslovnog centra, kao i usluge pranja i peglanja veša. Takođe, hotel nudi doručak u obliku švedskog stola za svoje goste.
Smeštajne jedinice u hotelu Anessis su klimatizovane i ukusno uređene. Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, sef za čuvanje vrednosti, telefon i radni sto. Kupatila su opremljena tušem ili kadom, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.
Usluga: Noćenje sa kontinentalnim doručkom na bazi samoposluživanja.
https://www.hotelanessis.gr/
1. DAN – BEOGRAD - SOLUN: Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 11h15 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Solun u 13h15 časova (let JU522). Dolazak u Solun u 15h30 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Organizovan transfer sa PANORAMSKIM RAZGLEDANJEM GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon razgledanja, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne akrivnosti. Noćenje

2. DAN  - SOLUN – VERGINA - SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili preporučujemo fakultativni izlet do impozantne VERGINE, udaljene od Soluna oko 80km. Vergina se od 1996. Godinenalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Arheološki lokalitet na kome se putuje kroz vreme, gde se nalazi velika grobnica makedonskih kraljeva, uključujući i grobnicu Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog, kao i ostaci drevnog izgubljenog grada Aigai (Αιγαί). Povratak u Solun. Noćenje.

3. DAN  - SOLUN – METEORI – SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteori...) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih radionica ikona u Kalambaki. Slobodno popodne za individualne aktinvnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN - SOLUN – ZEJTILNIK - BEOGRAD: Doručak. Odjava iz hotela. Napuštanje soba do 10.00 h. Fakultativna poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Kompleks groblja podignut je na prostoru gde se od 1916. godine nalazila glavna vojna poljska bolnica za srpske vojnike. Danas se na tom mestu nalaze grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, koji su stradali u proboju Solunskog fronta, u I svetskom ratu. Nakon posete predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti do vremena predviđenog za organizovan transfer na aerodrom. Poletanje aviona JU 523 za Beograd u 16.15h i očekivano vreme sletanja na aerodrome Nikola Tesla oko 16.25h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Kraj programa.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Video

Gradovi Evrope

Upounajte Evropu sa nama

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu